OM BYGNINGEN LOKALERNE ARRANGEMENTER KONTAKT tilbage til forside
Receptionen
Børssalen
Biblioteket
Børsgangen
Empiresalonen
Tietgensalen
Komitesalen
Formandens kontor
I forbindelse med 200 års jubilæet for
Grosserer-Societetets grundlæggelse indrettede arkitekt, professor Kai Gottlob i 1942 Komitesalen og Børsgangen.

Væggene, loftet og møblerne i Komitesalen er udført i ahorntræ, hvorimod gulvet er lagt i teaktræsmosaik. Kombinationen af træsorter er med til at give rummet sit helt specielle udseende. Bordet var oprindeligt et hesteskoformet bord, som var naglet fast i gulvet, hvorfor rummet primært kun kunne bruges til komitemøder. Efterhånden som behovet for mødelokaler meldte sig, blev bordet fjernet, og møbler af arkitekten Finn Juhl har gjort rummet mere anvendeligt.

Formandsgalleriet
Der er i Handelskammeret tradition for, at den afgående formand males af en kendt kunstner. Denne tradition går helt tilbage til 1842, og blandt malerierne af de tidligere formænd for Grosserer-Societetet ses bl.a. C.F. Tietgen (kopi udført af Kai Lange efter original af prof. Jensen) og Moritz G. Melchior (malt af Bertha Wegmann). Sidstnævnte var mæcen for H.C. Andersen og betalte bl.a. dennes rejser til Italien og England.
Indretningsår: 1942
Arkitekt: professor Kai Gottlob
Portrætter af tidligere formænd for Handelskammeret (tidligere Grosserer-Societetet) hænger traditionen tro i komitesalen
Leje af Komitesalen
frem tilbage