OM BYGNINGEN LOKALERNE ARRANGEMENTER KONTAKT tilbage til forside
Børsens historie
Børsen i årstal
En af Københavns
ældste og mest markante bygninger er Børsen. Christian IV lod Børsen opføre fra 1618 til 1624, idet bygningen skulle danne grundlag for København som handelsplads og metropol.

Bygningen blev oprindeligt benyttet som varebørs, og det er blandt andet på den baggrund, at den kan betegnes som Europas ældste børs.

Da Børsbygningen i dag er privatejet – og har været det siden 1857 – er der ikke på normal vis adgang til bygningen. Børsbygningen er heller ikke et museum, men ejes af Dansk Erhverv, som er en privat erhvervsorganisation for handels-, transport- og serviceerhvervene. Foruden de mange kontorer, som bygningen naturligvis rummer, er der en del af mødelokalerne, som kan lejes til næsten alle typer af arrangementer, lige fra møder og konferencer til fester, udstillinger m.m.

Her på Børsbygningens hjemmeside er der mulighed for at læse om den smukke, gamle Børsbygning og dens historie. Prøv også at gå en tur i bygningen. Sitet indeholder endvidere faktuelle oplysninger om udlejningsmulighederne samt billeder af de enkelte lokaler.

Velkommen og god fornøjelse.
prøv en virtual tour