OM BYGNINGEN LOKALERNE ARRANGEMENTER KONTAKT tilbage til forside
Receptionen
Børssalen
Biblioteket
Børsgangen
Empiresalonen
Tietgensalen
Komitesalen
Formandens kontor
Midt på Børsgangen
med udsigt mod Slotsholmsgade ligger Tietgensalen. Det oprindelige guldbesatte lærredstapet og de høje træpaneler pryder væggene. I lokalet findes en hemmelig dør i panelet, som leder ind i de øvrige kontorer. Man kan således gå parallelt med den lange gang fra repos til endegavlen mod øst. De gamle møbler blev i forbindelse med renoveringen i 1999 udskiftet med moderne interiør i Nanna Ditzels Trinidad-serie. Lokalet blev tidligere brugt som sekretariat/skrivestue for Grosserer-Societetet, men udlejes i dag til møder, konferencer og lign.

Tietgens kontor
Da Privatbanken omkring 1859 lejede sig ind på Børsen, rådede de over lokaler i bygningens østfløj, hvor boksanlæggene endnu findes.

C.F. Tietgen havde i ca. 20 år sit kontor i det lokale, som i dag bruges af Handelskammerets direktør.

Tietgen var den første bankdirektør for den nye bank, Privatbanken, som tidligere havde haft til huse på Højbro Plads. Indtil 1987 blev inventaret fra Tietgens kontor udstillet i Privatbankens museum i Børsbygningens stueetage, hvor der nu er indrettet kontorer. Museet findes nu i Heerings Gård på Christianshavn. Tietgen var formand for Grosserer-Societetet i perioden 1885-1897. Tietgens portræt findes blandt andet i Komitesalen, og han er med på P.S.Krøyers Børsbillede fra 1895, som hænger i Biblioteket.
Renovationsår: 1999
C.F. Tietgen var bankdirektør i Privatbanken og grundlægger af bl.a. B&W, D.F.D.S. og Store Nordiske Telegrafselskab
Leje af Tietgensalen
frem tilbage